FRÅGOR & SVAR


Här är de vanligaste frågorna jag har fått. Om du fortfarande har fler frågor kontakta mig gärna!

* Har du telefontider eller kan jag kontakta dig när jag vill? Mina telefontider är måndag-fredag 11.00-13.00. Övriga tider är telefonsvararen på. Du kan när som helst under dagen skicka en e-post eller ett SMS till mig. Jag brukar svara inom några timmar. På helger/storhelger tar det längre tid, dock högst 24 timmar.

* Hur lång tid tar det för dig att göra och skicka mitt smycke? Under juni månad är min produktionstid 6 arbetsdagar.

* Hur lång tid tar det för Postnord att dela ut ett paket? Det brukar ta 2-3 arbetsdagar för Postnord att leverera ett paket. 

* Jag lade min order idag. Kan jag avbeställa ordern? Nej. Du kan alltid ändra storlek eller färg på din order inom 48 timmar efter att du har lagt din order, men du kan inte avbeställa ordern. 

* Är dina emaljerade örhängen tunga? Nej, de är väldigt lätta. De väger mellan 2-5 gram styck. Enstaka örhängen väger 7 gram styck och det ska framgå av beskrivningen av smycket hur tunga örhängena är. Hittar du inte den informationen, kontakta mig gärna.

* Mitt silversmycke har blivit smutsigt och oxiderat. Hur putsar jag smycket? Du kan antingen köpa putsdukar av mig och putsa själv hemma eller skicka ditt smycke till mig för putsning. Har du köpt smycket av mig, putsar jag smycket gratis. Har du köpt smycket någon annanstans tar jag betalt för putsningen. 

* Använder du återvunnet Sterling silver i dina smycken? Ja. Fr o m 2024 använder jag endast återvunnet sterling silver i mina smycken.

* Jag har allergi mot guldpläterade smycken. Kan jag använda smycken i 14k gold filled istället? Om du kan bära solitt guld, kan du bära 14k gold filled smycken också. Mina kunder som är allergiska mot guldpläterade smycken använder smycken i 14k gold filled och är jättenöjda! Utseendemässigt är smycken i 14k gold filled likvärdiga med smycken av solitt guld.

* Tar du emot specialbeställningar? Nej, tyvärr hinner jag inte med specialbeställningar just nu.

  * Får jag en smyckeask för varje smycke jag beställer? Nej! Beställningar med flera smycken är paketerade i en smyckeask. Hör gärna av dig till mig om du behöver en ask för varje smycke du köper. Varje extra ask kostar 15 kr. 

  * Lägger du faktura eller prislapp i paketet? Nej. Vill du ha ett kvitto kan du skriva ut orderbekräftelsen. Den funkar som kvitto. 

  * Vad händer om mitt smycke går sönder? Jag använder endast material av högsta kvalitet. Men om ditt smycke går sönder innan garantitiden är slut (2 år), lagar jag jättegärna smycket utan extra kostnad. Skicka en e-post och ange ditt namn, ordernummer och en beskrivning av vad som har hänt med smycket. Jag återkommer till dig med instruktioner om hur du ska skicka smycket till mig för lagning. Om det inte går att laga så får du ett nytt smycke av mig. Finns smycket inte i lager längre så försöker jag göra ett liknande smycke till dig. Du kan alltid känna dig trygg med att handla hos mig.

  * Kan jag köpa endast ett örhänge av dig om jag tappar bort ena örhänget? Ja! Kostnaden är hälften av priset. Pris för frakt tillkommer. 

  * Kan jag köpa endast en berlock av dig, utan att köpa kedja? Nej! Jag säljer inte mina berlocker separat. Men har du handlat tidigare av mig och vill lägga till en extra berlock till ditt smycke, ska du läsa svaret på frågan nedan.

  * Går det i efterhand att lägga till flera bokstavsbrickor, månadsstenar och berlocker till smycket som jag redan köpt av dig? Ja det går! Du ska skicka smycket till mig via Postnord "Skicka Hem", kostnad: 58 kr.

  Jag kompletterar smycket med de nya delarna och lägger upp en beställning för dig och när du har betalt, skickar jag tillbaka smycket till dig. Frakt på 58 kr tillkommer.

  * Vad är 14k gold filled? Gold filled består av ett fast skikt av 14 karat guld bunden med värme och tryck till mässing. Strikta föreskrifter reglerar processen. Guldskiktet måste utgöra minst 1/20 av den totala vikten av produkten. Produkter i gold filled har 50.000 till 100.000 gånger tjockare skikt än produkter som har vanlig guldpläterings skikt. Smycken i gold filled är de bästa alternativen till solitt guld när det gäller kvalitet och hållbarhet. Guldytan flagnar inte av eller ändrar inte färg. 

  * Vad är sterling silver? Sterling silver är äkta silver som består av 92,5 procent rent silver och 7,5 procent andra metaller, vanligtvis koppar. Fr o m 2024 använder jag endast återvunnet sterling silver i mina smycken.

  * Vad är cubic zircon? Cubic zircon är en syntetisk sten som är tillverkad i laboratorium. Materialet har stark ljusbrytning och liknar diamant och används i smycken med förkortningen cz.

  * Erbjuder du eventuella rabatter? Ja! Jag erbjuder kupongkoder. Bästa sättet att lära sig mer om dessa är att följa mig på Instagram.

  * Erbjuder du rabatter baserade på antal smycken jag beställer? 
  Kontakta mig för speciella kupongkoder om du vill lägga en beställning på över 2000 kr.

   Sarah Flood

   Adress: Sandhamnsgatan 19, 11540 Stockholm
   E-post: info@sarahofsweden.com, Mobil: 070-5214837, Instagram:@sarahofsweden