SKÖTSELRÅD FÖR DINA SMYCKEN


STERLING SILVER

* Ta bort alla smycken innan dusch, bad eller motion.

* När du inte bär dina smycken förvara dem i en ask eller ziplock plastpåsar.

* Sterlingsilver blir oxiderat och missfärgat med tiden. Använd putsduken som följer med din beställning för att få tillbaka glansen. Du kan också skicka ditt smycke till mig för polering utan extra kostnad. :)

14K GOLD FILLED

* Ta bort alla smycken innan dusch, bad eller motion.

* Använd ditt hårspray och parfym innan du sätter på dig smycket. Kemikalierna i parfym och hårspray skadar ytan av metallen och stenarna i ditt smycke.

* Smycken i 14k gold filled oxideras inte utan blir smutsiga. Använd putsduken som följer med din beställning för att få tillbaka glansen. Du kan också skicka ditt smycke till mig för polering utan extra kostnad. :)

SILVER-/GULDPLÄTERADE SMYCKEN 

* Bär inte dina silver- och guldpläterade smycken i duschen.

* Alla metaller kan reagera på skönhets- och rengöringsprodukter. Undvik kontakt med vatten, parfymer, hårspray, hudlotion och rengöringsmedel.

* Vänligen putsa INTE dina silver- och guldpläterade smycken med putsdukar, detta kan förstöra ytan av ditt smycke. Använd en mjuk torr trasa för att ta bort fett och hudavlagringar från smycket.

BRONS

* Äkta brons oxideras med tiden. Den får en mörkare och mer dämpad färg. En del människor föredrar den mörka färgen eftersom det ger karaktär till metallen. För att upprätthålla en glänsande finish så lång som möjligt, förvara bronssmycken i en ziplock plastpåse och förvara påsen i en torr miljö.

* Bär inte bronssmycken i duschen.

* Alla metaller kan reagera på skönhets- och rengöringsprodukter. Undvik kontakt med parfymer, hårspray, hudlotion och rengöringsmedel.

* Om du gillar en hög glans på dina bronssmycken, använd putsduken som följer med din beställning för att få tillbaka glansen. Du kan också skicka ditt smycke till mig för polering utan extra kostnad. :)

SÖTVATTENSPÄRLOR

De flesta pärlor på marknaden idag är odlade pärlor (sötvattenspärlor). Odlingen går till så att man lägger in ett främmande föremål i en levande mussla, samt en bit av en annan mussla. Sedan lägger man tillbaka musslan i vattnet i odlingar i några år. Musslorna skapar skikt av pärlemor runt det främmande föremålet och en vacker pärla bildas. 

* Ta bort alla dina pärlsmycken innan dusch, bad eller motion. För att pärlan ska behålla sin färg och lyster undvik kontakt med parfymer, hårspray och hudlotion.

Rengör pärlorna med jämna mellanrum med en lätt fuktad handduk för att få bort smink och hudavlagringar.

* Undvik stora temperaturväxlingar då pärlan kan spricka. Lägg aldrig pärlsmycket i direkt solljus eller på en kall yta.

* Förvara ditt pärlsmycke i originalförpackningen när du inte använder det. 

SWAROVSKI KRISTALLER

Företaget Swarovski är känt för sina fantastiska kristaller i form av figurer och pärlor. Företagets patenterade teknik hjälper till att skapa högkvalitativa kristaller med vacker lyster. Även om det finns många andra typer av kristallpärlor på marknaden är Swarovski fortfarande känt för sina kristaller i branschen. 

* Ta bort smycket innan du tvättar händer, badar och/eller applicerar produkter (t ex parfym, hårspray, eller hudlotion). Dessa produkter kan orsaka missfärgning och förlust av kristallglansen.

* Polera dina Swarovskipärlor med en mjuk torr handduk för att behålla den ursprungliga glansiga ytan.

* Förvara dina smycken i originalförpackningen eller en mjuk påse för att undvika repor.