SKÖTSELRÅD FÖR MINA SMYCKEN


STERLING SILVER

* Ta bort alla smycken innan dusch, bad eller motion.

* När du inte bär dina smycken förvara dem i en ask eller ziplock plastpåsar.

* Sterlingsilver blir oxiderat och missfärgat med tiden. Använd putsduken som följer med din beställning för att få tillbaka glansen. Du kan också skicka ditt smycke till mig för polering utan extra kostnad. :)

 

14K GOLD FILLED

* Ta bort alla smycken innan dusch, bad eller motion.

* Använd ditt hårspray och parfym innan du sätter på dig smycket. Kemikalierna i parfym och hårspray kan skada ytan av metallen och stenarna i ditt smycke.

* Ringar/armringar/halsband/armband i 14k gold filled tål vatten men är känsliga för schampo och diskmedel. Om du enstaka gånger glömmer att ta av dig dina smycken när du diskar/duschar gör det inget. Men om du alltid har smyckena i duschen kommer ytan skadas av kemikalierna som finns i schampot. 

* Smycken i 14k gold filled oxideras inte utan blir smutsiga. Använd putsduken som följer med din beställning för att få tillbaka glansen. Du kan också skicka ditt smycke till mig för polering utan extra kostnad. :)

 

EMALJ SMYCKEN

* Använd en mjuk fuktig trasa och försiktigt ta bort svett och ev. hudlotion från dina emaljerade smycken. Förvara smycket i en pappersask eller tygpåse.

 

SILVER-/GULDPLÄTERADE SMYCKEN 

* Bär inte dina silver- och guldpläterade smycken i duschen.

* Alla metaller kan reagera på skönhets- och rengöringsprodukter. Undvik kontakt med vatten, parfymer, hårspray, hudlotion och rengöringsmedel.

* Vänligen putsa INTE dina silver- och guldpläterade smycken med putsduk, eftersom den kan förstöra ytan av ditt smycke. Använd en mjuk torr trasa för att ta bort fett och hudavlagringar från smycket.

 

BRONSSMYCKEN

* Äkta brons oxideras med tiden. Smycket får en mörkare och mer dämpad färg. En del människor föredrar den mörka färgen eftersom den ger karaktär till metallen. För att upprätthålla en glänsande finish så lång som möjligt, förvara bronssmycken i en ziplock plastpåse och förvara påsen i en torr miljö och använd medföljande putsduken för att putsa smycket då och då.

* Bär inte bronssmycken i duschen.

* Du kan också skicka ditt smycke till mig för polering utan extra kostnad. :)

 

MÄSSING- OCH KOPPARSMYCKEN

* Det fina med dessa metaller är att de kan utveckla en rik grön patina med användning. Om du exponerar smyckena för saltvatten bildas också en grön patina på smyckena. För att upprätthålla en glänsande finish så lång som möjligt, förvara smyckena i en ziplock plastpåse och förvara påsen i en torr miljö och använd medföljande putsduken för att putsa smycket då och då.

* Ja rekommenderar också att använda putsmedel för koppar och mässing. Jag säljer ett set på min hemsida som innehåller putsmedel, en liten svamp och ett instruktionsblad på hur du ska putsa dina mässing och kopparsmycken. Setet hittar du under kategorien "Andra smycken".

* Bär inte mässing- och kopparsmycken i duschen.

* Du kan också skicka ditt smycke till mig för polering utan extra kostnad. :)

 

SÖTVATTENPÄRLOR

De flesta pärlor på marknaden idag är odlade pärlor (sötvattenpärlor). Odlingen går till så att man lägger in ett främmande föremål i en levande mussla, samt en bit av en annan mussla. Sedan lägger man tillbaka musslan i vattnet i odlingar i några år. Musslorna skapar skikt av pärlemor runt det främmande föremålet och en vacker pärla bildas. 

* Ta bort alla dina pärlsmycken innan dusch, bad eller motion. För att pärlan ska behålla sin färg och lyster undvik kontakt med parfym, hårspray och hudlotion.

Rengör pärlorna med jämna mellanrum med en lätt fuktad mjuk handduk för att få bort smink och hudavlagringar.

* Undvik stora temperaturväxlingar då pärlan kan spricka. Lägg aldrig pärlsmycket i direkt solljus eller på en kall yta.

* Förvara ditt pärlsmycke i originalförpackningen när du inte använder det. 

 

SWAROVSKI KRISTALLER

Företaget Swarovski är känt för sina fantastiska kristaller i form av figurer och pärlor. Företagets patenterade teknik hjälper till att skapa högkvalitativa kristaller med vacker lyster. Även om det finns många andra typer av kristallpärlor på marknaden är Swarovski fortfarande känt för sina kristaller i branschen. 

* Ta bort smycket innan du tvättar händer, badar eller använder parfym, hårspray, eller hudlotion. Dessa produkter kan orsaka missfärgning och förlust av kristallglansen.

* Polera dina Swarovskipärlor med en mjuk torr handduk för att behålla den ursprungliga glansiga ytan.

* Förvara dina smycken i originalförpackningen eller en mjuk påse för att undvika repor.